Directory

De beste software voor het ontwikkelen van games

Wanneer je handig bent met programmeertalen en zelf een game wilt gaan ontwikkelen, dan kan het als beginner lastig zijn om de goede software te kiezen om jouw game te maken. De software die je voor het maken van jouw computerspel het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van het soort spel en wat je daar precies mee wilt doen. Welke soorten game-softwarepakketten zijn er vandaag de dag beschikbaar voor als je een game in elkaar wilt zetten? En hoe kun je de beschikbare software het beste gebruiken?

Unity game developer: de beste keuze voor 3D games

Een van de beste computerprogramma’s om op een eenvoudige manier gave 3D games mee te ontwikkelen, is het gerenommeerde Unity game developer. Unity onderscheidt zich van veel andere gamemakers doordat het programma veel componenten bevat, die programmeren overbodig maken. Ook als je geen ervaren programmeur bent, kun je met Unity game developer een mooi spel maken. Uniek aan Unity is dat deze veel 3D modelleringspakketten ondersteunt, zoals Blender, en erg snel is. Het Unity platform beschikt namelijk over een interne 3D engine en uitstekende shaders, waardoor de kwaliteit van de graphics hoog is, zonder in te boeten op rendering.

Flash: toegankelijk en perfect voor 2D games

Wanneer je een tweedimensionaal spel wilt ontwerpen, kun je prima volstaan door gebruik te maken van Flash. Een van de grote pluspunten van Flash is dat vrijwel iedereen hiervoor plug-ins heeft. Daarbij is het met Flash relatief eenvoudig om met een actionscript allerlei elementen en objecten in je game in te voegen. Online en ook op papier zijn er tal van cursussen om te leren omgaan met Flash. Maar heb geduld, want wil je met Flash programmeren dan moet je wel voldoende tijd uitstekend om deze programmeerwijze onder de knie te krijgen.

Adobe Director: als je jouw game goed wilt beveiligen

Een groot nadeel van Flash spelletjes is dat bezoekers vrij eenvoudig achter je html kunnen komen en zo kunnen zien hoe je spel in elkaar zit. Vooral hierdoor is Flash kwetsbaar voor hackers. Je kunt het hackers echter een stuk ingewikkelder maken door gebruik te maken van Adobe Director, dat gebruikmaakt van Shockwave ter bescherming van je spel. Het mooie van Adobe Director is dat je jouw flashgames hiermee ook kunt ‘inpakken’, zodat de betreffende spellen (of het spel) beschermd wordt door Shockwave. Zo voorkom je dat digitale onverlaten toegang krijgen tot jouw game codering.

Mobiele versie afsluiten